Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vogelcursus Roofvogels van Nederland

februari 28 om 19:30 tot 22:00

€20

Ook dit winterseizoen organiseert Natuurwerkgroep de Reest een vogelcursus. Dit keer staan onze roofvogels centraal. Negentien soorten, die je in ons land kunt tegenkomen. De meeste aandacht krijgen natuurlijk de vogels die vooral in onze regio te zien zijn. Denk dan aan buizerd, havik, sperwer, torenvalk, boomvalk, rode wouw e.d. We gaan je leren hoe je een roofvogelsoort herkent aan het vliegbeeld, gedrag, uiterlijk en biotoop. Dat doen we in beeld en geluid.

Verdieping
Naast het herkennen van de soorten kijken we naar specifieke kenmerken van roofvogels in het algemeen, verschillende vormen van jagen, de positie van roofvogels in voedselketen en ecosysteem, de invloed van klimaatverandering op ons roofvogelbestand, achteruitgang en vooruitgang van bepaalde soorten en nog veel meer. We bespreken boeken, websites en apps.

Opzet
De cursus bestaat uit twee theorieavonden en een excursie. Cursusleiders zijn Judith Schmidt en Jan Dijkema. Het maximaal aantal deelnemers is 20. De kosten bedragen 20 euro. Leden van de natuurwerkgroep betalen 15 euro. ( inclusief cursusmateriaal, koffie/thee e.d.) De twee avonden zijn opgebouwd als een tweeluik. Voor de pauze staan tien en negen roofvogels centraal in beeld en geluid. Na de pauze is er aandacht voor verdieping, randverschijnselen en weetjes.

Als cursist ontvang je de minigids Roofvogels van Nederland en Belgie en twee lesbrieven.

De cursusavonden houden we in Informatiecentrum De Wheem op Oud-Avereest.

Data en tijd
De theorieavonden worden gehouden op een woensdagavond. De avonden beginnen om 19.30 u. en eindigen om 22.00 u. Het gaat om de volgende data:

  • 28 februari 2024
  • 20 maart 2024

Zin om mee doen? Geef je dan op via de mailnwgdereest@gmail.com
Je krijgt na aanmelding meer informatie.

Gegevens

Datum:
februari 28
Tijd:
19:30 tot 22:00
Kosten:
€20
Site:
https://www.ivn.nl/afdeling/hoogeveen/natuuractiviteiten/vogelcursus-roofvogels-van-nederland/

Organisator

IVN Hoogeveen
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Natuurinformatiecentrum de Wheem
Oud Avereest 22
Balkbrug, Drenthe 7707 PN Nederland
+ Google Maps