Tuiny pakketten

Samen vergroenen we de wijk en dat begint in jouw tuin! Een groene tuin werkt tegen hittestress, wateroverlast en droogte. Maar het biedt ook een thuis voor al die dieren en planten die het anders in de stad heel moeilijk hebben. Met de Tuiny pakketten die worden aangeboden via IVN Nederland help jij ook een handje mee en maken we samen Hoogeveen Groen.

Tuiny Bloeipakket

Samen met de biologische tuinplanten webshop Sprinklr hebben we het Tuiny Bloeipakket ontwikkeld om iedere tuin een boost aan biodiversiteit te geven. Het Tuiny Bloeipakket bevat 13 inheemse en biologische planten die zorgen voor een lange bloeiboog van het voorjaar tot het najaar.  Je ontvangt dit pakket met de IVN Bloeikalender en de online tuinplantencursus van Sprinklr. Het pakket is geschikt voor een plek in de half-zon of zon en bedekt zo’n 1,5 m2.

Tuiny Forest

Een Tuiny Forest is een kant-en-klaar pakket met 5 inheemse bomen en 5 inheemse heesters en een zakje met inheemse zaden. Door de bomen en heesters dicht bij elkaar te planten op 6 m2 groeit het bosje extra snel, en verbetert de kwaliteit van de bodem ook in rap tempo. Op die manier staat er binnen twee jaar een kleine wildernis in de tuin, waarin vogels en egels bescherming en eten vinden, en waar diertjes zich kunnen voortplanten.

Tuiny Haag

Een Tuiny Haag is een kant-en-klaar pakket met 11 inheemse haagplanten en een bodemverbeteraar. Het pakket is geschikt om een haag aan te leggen van 2 tot 2.5 meter lang en 50 tot 100 cm breed. Bij de aanschaf van je Tuiny Haag ontvang je ook toegang tot de IVN-Natuuracademie online training ‘Tuiny Haag’, een stap-voor-stap handleiding voor de aanleg van je Tuiny Haag en snoei-instructies voor je haag.

Tuiny Poel

Haal de waternatuur je tuin in met Tuiny Poel, een inheemse poel op tuinformaat. Met dit inheemse plantenpakket, met daarin een breed assortiment aan zorgvuldig gekweekte waterplanten, leg je een poel met randbeplanting van 2 m2 aan. Bovendien ontvang je aanleginstructies om je poel stap-voor-stap binnen een dag aan te leggen in je tuin. Goed voor amfibieën, insecten, vogels én voor jou!