Bijeenkomst Hoogeveen Groen. Doe jij ook mee?

Gisteravond 13 maart was het dé avond van de bijeenkomst ‘Hoogeveen Groen. Doe je ook mee?’ van Gemeente Hoogeveen. Deze groene avond vond plaats in Paviljoen Schoonhoven in Hollandscheveld en was de start van een nieuw aanvalsplan van de gemeente waar al een tijdje aan gewerkt wordt. 

De inloop begon om 19:00 uur met een kop koffie of thee en tijd om elkaar te spreken. Waar vooraf een kleine 60 mensen werd verwacht, hadden zich uiteindelijk maar liefst 125 mensen zich aangemeld voor deze avond. Ook was er de gelegenheid om achterin de zaal bij de stand van IVN afdeling Hoogeveen te kijken waar zij zich mee bezig houden in en om Hoogeveen en om de vrijwilligers zelf te ontmoeten.

Rond de klok van half 8 in de avond startte Bert Hansma het programma door iedereen welkom te heten. Vervolgens gaf hij het woord aan Mark Tuit die een korte toespraak gaf over het doel om te verbinden en samen te werken aan biodiversiteit en klimaat. Samen met ondernemers, maar ook met inwoners en groepen uit de gehele gemeente die met eigen initiatieven komen om te verduurzamen en te vergroenen.

“Hoogeveen heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar die laten we achter ons. We willen verder en dat willen we samen doen.”

De wethouder haalde met bovenstaande quote ook aan dat er de afgelopen jaren veel is gelaten door de financiële strubbelingen van de gemeente, maar dat er nu genoeg budget vrij is gekomen om verder te denken en vooral: meer te doen. En dat kan natuurlijk op allerlei manieren in het groen. Denk aan het verbouwen van een verlaten onderhoudshok van de gemeente in het Zuiderpark tot een huisje voor vleermuizen die in het park leven. Of het onderhouden van een wormen-/insectenhotel. Of het ontwikkelen van groene schoolpleinen of groene kantoorpleinen. Of thuis met een groen dak.

Meer lezen

Ontdek meer van Hoogeveen Groen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder